Verdiepingsdag 8 november 2019

Er wordt wel beweerd dat je je gedachten zou kunnen stop zetten, dat je je geest kunt leegmaken, dat je je gedachten rationeel of positief kunt omdenken. Niets is minder waar. Gedachten komen, of je wilt of niet. En soms gaan ze weer. Net als wolken aan de lucht. Sommige gedachten hebben de vervelende eigenschap om lang te blijven hangen, net als wolken in een lagedrukgebied.

Inquiry Based Stress Reduction (The Work van Byron Katie) is een doeltreffende werkwijze om gedachten waar je last van hebt, te onderzoeken. Niet met het doel om ze weg te werken of jezelf op de een of andere manier te ‘fiksen’. Wel om er in alle openheid en mildheid naar te kijken en er onderzoek op te doen. Je kunt dan ervaren dat je als vanzelf anders gaat kijken, denken, voelen en doen.

In deze Verdiepingsdag werken we op twee niveaus: het praktische niveau van gedoe met andere mensen en het spirituele niveau van omarming van de realiteit. Je krijgt hulpmiddelen tot je beschikking waarmee je na de Verdiepingsdag zelf verder kunt.

Voor wie?

De Verdiepingsdag is voor iedereen die (wel eens) gedoe heeft met anderen of met zichzelf en die in strijd leeft met de realiteit.

Waar?

De locatie is het auditorium in het prachtige Dominicanenklooster in Zwolle, Assendorperstraat 29 (10 minuten lopen vanaf het station). Zodra je hier binnengaat, ervaar je meteen de invloed van het gebouw en de mooie kloostertuin.

Wanneer?

Vrijdag 8 november 2019 van 9.30 tot 17.00 uur.

Investering?

Per persoon € 95,00 exclusief BTW; inclusief koffie/thee, versnaperingen, een uitgebreid lunchbuffet in de refter van het klooster en cursusmaterialen.

Informatie en aanmelding?

Margreet van Persie, gecertificeerd begeleider in The Work, www.odissea.nl

Aanmelden s.v.p. voor 1 juni a.s. via margreet@odissea.nl