Odissea inspiratie

Is er dood na het leven? (5)

In vervolg op ons artikel ‘Is er dood na het leven?’ (gepubliceerd in het novembernummer van InZicht) zijn Marijke Eggink en ik van plan om in het voorjaar van 2010 een workshop te houden.

In deze workshop doen we met elkaar zelfonderzoek op onze gedachten over de dood (en het leven). We werken op basis van The Work of Byron Katie, een manier om dieper en anders te gaan kijken naar alles wat we tot nu toe als vanzelfsprekend ervaren.

Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in dood en leven. En voor iedereen die open staat om zijn belemmerende of beangstigende concepten over dood en leven te onderzoeken.

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar margreet@odissea.nl.

1 antwoord
  1. Marijke zegt:

    blij dat je blijft schrijven, margreet. en blij dat we het artikel geschreven hebben. het proces van zelfonderzoek gaat gewoon door. ik kwam bij iemand die met grote stelligheid zei dat haar man toch echt 50 zou worden, want “dat is een feit”. dankzij het onderzoeken van mijn gedachten kan ik nu zien dat het geen feit is dat iemand 50 wordt, maar een afspraak. we hebben met elkaar de kalender afgesproken, en ook dat we ieder jaar een getal optellen bij onze leeftijd. grappig, ook een illusie, alsof wij daarmee in de hand hebben dat we zo oud worden als wij vinden dat we moeten worden. daarom hebben we collectief zoveel gevoelens dat iemand onrecht wordt aangedaan als hij of zij minder oud wordt dan ongeveer 80. veel te vroeg gestorven, zeggen we dan. der realiteit echter laat zien dat die persoon precies op het voor hem of haar goede moment is gestorven. kon het op een ander moment gebeuren? nee, kennelijk niet, anders was het wel gebeurd. het is niet makkelijk om dit te begrijpen. maar toen ik het eenmaal begreep viel er een last van me af, dat kan ik je wel vertellen.
    op het moment dat iemand “te” vroeg sterft heeft God (of de schepping of de natuur) niet voldaan aan onze verwachting dat iemand ongeveer 80 moet worden. ach ja, zo houden we onszelf in de illusie dat wij het voor het zeggen hebben, en dat zoiets als God, de schepping, of de natuur, zich wel moet houden aan onze verwachtingen, haha.

Reacties zijn gesloten.